1Q84


Jag kunde inte låta bli. Vem kan motstå böcker på rean?! 
Speciellt då det är böcker man så frustrerat vill ha. Är en glad tjeja nu. Läsning på G.

Kan vi verkligen säga att världen existerar så som vi uppfattar den? Hur är världen egentligen skapad? Hur samverkar det som nu existerar med det förflutna? Och hur påverkar nuet framtiden? Haruki Murakamis största litterära satsning någonsin utmanar vår uppfattning om sanning och tid - och vad som egentligen kan rymmas i en berättelse. 

Aomame åker på motorvägen i en taxi. Hon har bråttom men fastnar i trafiken. Eftersom hon är försenad till ett viktigt och hemligt arbetsmöte får hon ett märkligt förslag av chauffören: att ta en trappa som leder ner från motorvägsbron. Hon tackar ja och kort därefter börjar hon känna sig frånkopplad världen utanför. I ett slag är hela hennes tillvaro förändrad och hon står snart inför grundaren av en religiös sekt. 

Tengo är en ung man som vill uppfylla sin dröm om att bli författare. En vän till honom, som knappast är en särskilt begåvad författare, börjar allt mer att styra hans liv när hon bestämmer sig för att ställa upp i en litterär tävling. Till Tengo påstår hon att den bygger på egna erfarenheter, ändå tycks ingenting stämma. Plötsligt är det som om någon drar undan mattan för det han alltid tagit för givet är sanning. 

På olika sätt möts Aomame och Tengo och de börjar sakta närma sig varandra. Det är som om de vore beroende av varandra. Men frågan är om det är möjligt för dem att någonsin mötas i den verkliga världen som de tror sig leva i. Kanske är det kärlek, eller så är det något som är mycket mer komplicerat än så.

Beskrivningen kidnappade jag ifrån Adlbris. Tänker titta in och se fall de har böcker på rea också... Iallafall. Denna är första boken, i en trilogi.

-

Mina tankar cirkulerar omkring om jag ska dela med mig om mig själv, än så länge har jag inte det. 
Än så länge är inte heller en särskilt lång tid. Hittills bara ca... Tre dagar. 
Let's wait a while more. 

Loving you, isn't the right thing to do. How can I ever change things, that I feel.

 
Hittade denna precis. Jag gillar hur soundet bara blir starkare och starkare. 
Låten är väldigt densamma genom hela, men det är fint på något sätt ändå. Finner det inte särskilt orginelt, but still.

Things that needs to be read.

Läslistan

The Casual Vacancy av J.K. Rowling.
Hur kan man inte vilja läsa denna bok? Av självaste J.K själv. Nej. Det är ett måste.
Handlar om när en man plötsligt avlider, så kommer en stad i chock. Bakom de fina väggarna döljer sig ett samhälle som det inte är så fint för. I denna stad finns mörka hemligheter, och när denne man avlider, påbörjas en strid. 
 
Game of Thrones serien av George R.R. Martins.
Tycker att alla bör veta, vad denna serie handlar om. Och varför man bör läsa den. Det förklarar sig själv.
 
 
Divergent av Veronica Roth.
Om man endast tittar på omslaget påminner denna bok om The Mortal Instrument serien, vilket är en av mina favorit serier. Därav att denna blev intressant. 

Hush hush av Becca Fitzpatrick. 
En flicka som dras till en pojke, hon inte bör dras till. Bara det lockar mig, som den nörd jag är. Always. 
Att hamna i en strid mellan de odödliga, och de fallna. Okej. Inser nu hur töntig denna bok låter. Screw that. Gonna read it anyways. 
 
The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky.
Jag förväntar mig att alla vet vad denna är för någon. Ett måste i läsväg. Från denna kan man även få insperation till ytterligare böcker att läsa. För de som inte visste (inte för jag kan se hur man kan undgå det) så finns denna bok i filmformat med den vackra Emma Watson. 
 
Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskji. 
Världen ligger i ruiner, framtida Moskva. De sista människorna har sökt skydd här, något skrämmande kommer till stan, någon varelse. En kamp om att överleva. 

The Notebook av Nicholas Sparks.
Förväntar mig att alla vet vilken denna är. 

Släktet av Guillermo Del Toro, Chuck Hogan.
Ännu en vampyr bok. Tänker inte ens förneka mina nördigheter. Nyfikenheten tar över, pinsamt nog kanske.
 

Kapitulera omelelbart eller dö av Sanne Näsling.
Folk i skolan säger att Lovely är sjuk i huvudet. Men Mary älskar henne över allt annat. För Mary och Lovely är livet ett krig mot en sorglig tillvaro. De är brådmoget intellektuella och barnsligt lekfulla. De spränger den outhärdliga vardagen och bygger sin egen värld med våldsamma drömmar, nagellack och stulna låttexter.
Bara beskrivningen får mig att rysa, detta är någonting jag måste läsa. SNART.
 
Sputnikälskling av Haruki Murakami.
Berättaren, läraren K, älskar Sumire, en ung, begåvad och orolig författare. Sumire älskar sin vän och arbetsgivare Myu, en affärskvinna som är betydligt äldre. Myu har förlorat förmågan att vara närvarande i någon kärlek överhuvudtaget. Myu är Sumires "sputnikälskling", ett smeknamn som kommer sig av att hon en gång råkat kalla Sumires favoritförfattare Jack Keroauc "sputnik" i stället för "beatnik".
Där kom författaren som retar mig med hans stil, som jag är så nyfiken på, men som jag ännu inte har tid för. Det gör mig ledsen.

Ingen hör hemma här mer än du av Miranda July. 
Hur endast små tillfällen kan förändra mycket. En novellsamling, som är ett måste att läsa.

Saker under huden av Linda Skugge.
Det handlar om saker under huden, det som kryper och sticks, kittlar och river, det som äter sig in och inte går att sudda bort. Mirjam, Lisa och Terese är kompisarna som inte är några kompisar - de är alltid nedlåtande, ska visa sig bättre och alltid ha rätt. Siah är den som man kan samtala med, ibland. Hon är också den enda som vet hur allting egentligen är med mamman, pappa, fastrarna och kusinerna. Och till Love testamenteras allt. INGEN annan ska få nånting. Berättelser, minnesanteckningar och samtal bildar bakgrund till en stark skildring av hur plågsamt det är att växa upp när alla runt omkring vill sabba för en och ingen bryr sig.
 

Revbensdagar, morgnar av Cecilia Hansson.
Revbensdagar, morgnar är en lyrisk berättelse om kärlek och frigörelse.
I en tydligt avgränsad diktvärld möts en man och en kvinna. Vilka de är och hur de har träffats är oväsentligt. Bara det som uppstår mellan dem betyder något.


Det finns så mycket mer jag behöver läsa. Det finns så mycket mer i denna värld i läsform att jag ibland tror jag ska explodera. Jag har ingen chans som helst att hinna läsa allting. Ingen som helst. Det gör mig ledsen, att jag inte kan upptäcka allting jag vill. För jag tror nog man upptäcker i läsform.

Hearts

I sometimes think that people's hearts are like deep wells. Nobody knows what's at the bottom. All you can do is imagine by what comes floating to the surface every once in a while. 
- Haruki Murakami, Blind Willow, Sleeping Woman 


Mitt behov att läsa böcker av denne författare, Haruki Murakami växer för varje dag. 
Sättet han skriver på verkligen vara så otroligt fantastiskt, och jag hittar bara mer och mer jag faller för.
Verkar vara en stil i min smak. 
Det är nu man skulle haft mindre böcker att läsa, och mindre skolarbete, så man faktiskt kunde ta sig igenom det där. Men tyvärr. Not yet. Får vänta med att stilla mina begär, så att säga.

And I went seaching when the lights went out, and I went searching when my flight went down.

Titta vad jag hittade. Amazing guy. 
Värt att förlora några sekunder på. 

Covern är på Twin Atlantics låt Crash Land. Från albumet Free. 

Leonardo DiCaprio - Poor baby

Eftersom denne vackre man, ännu en gång inte fått en Oscar. Vilket han absolut förtjänat.
Får han ett fin inlägg. Bara sisådär.
 
Den mannen alltså. Kärlek.
 

Work in progress - Nina Dobrev

Ritar vackra Nina Dobrev istället för att projektarbeta, som jag egentligen borde.
Det är inte varje dag man finner ritar glödden igen. 

Memory.

Memory is a funny thing. When I was in the scene, I hardly paid it any mind. 
- Haruki Murakami, Norweigan Wood